Muistoissamme rautias suomenpienhevostamma Mörkövaaran Juliaana (VH12-018-0186), 147cm, 25.01.2012-25.04.2015
Juuli lopetettiin 21,5-vuotiaana vanhuuden vaivojen takia
KTK-III, SLA-II, ERJ-II, YLA1, KRJ-I

Kantakirjattu III-palkinnolla (67p.) 20.08.2012
Palkittu SLA-II (84p.) 15.12.2013
Palkittu YLA1 (96p., AP3) 20.02.2014
Palkittu ERJ-II (98,4p.) 25.02.2014
Palkittu KRJ-I (107p.) 15.05.2014


i. Lakean Morris KTK-II, KRJ-I, SLA-I, YLA2
sph, rt, 145cm
ii. Kuusimetsän Jali Ch
sph, rt, 148cm
iii. Jalmar evm
sh, rt, 150cm
iie. Jasmiina evm
sph, vrt, 145cm
ie. Jamuliina VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-II, YLA2
sph, rt, 143cm
iei. Namuritari evm
sph, rt, 147cm
iee. Jamiina evm
sh, vrt, 149cm
e. Lakean Roosaliisa SV-II, KRJ-II
sh, vrt, 157cm
ei. Lakean Hapro SLA-I, YLA2
sh, tprt, 154cm
eii. Humu-Huuma evm
sh, tprt, 154cm
eie. Mustiikki evm
sh, rt, 158cm
ee. Lakean Kastelma KTK-II
sh, m, 150cm
eei. Karna evm
sh, m, 152cm
eee. Humuelma evm
sh, trt, 150cm

Juulin isä Lakean Morris on hyvin menestynyt, pienhevoskokoinen ori. Morri on painottunut niin esteisiin kuin kouluunkin ja hyvän kisamenestyksensä ansiosta se on palkittu useissa laatuarvosteluissa hyvin pistein. Esteiden ja koulun lisäksi ori on kisannut myös kenttäratsastuksessa, missä on myöskin tullut hyvin menestystä. Ori onkin luonteeltaan kiltti ja oikea luottohevonen, ratsuna tosin vaatii ratsastajaltaan hieman enemmän, jotta sen kanssa pääsee parhaaseen mahdolliseen tulokseen. Jälkeläisiä Morrilta löytyy tällä hetkellä viisi.
Morrin isä Kuusimetsän Jali on komea, vaaleanrautias pienhevosori. Jali on menestynyt lajissa kuin lajissa, sijoituksia löytyy esteiltä, maastoesteiltä, koulusta, kenttäratsastuksesta ja valjakkoajosta, joten mikään turha poni ei ole kyseessä. Tämän lisäksi se on menestynyt myös näyttelyissä, ja tämän ansiosta sille on myönnetty Ch-arvonimi. Jali on ratsuna kuuliainen ja nöyrä, vaikka virtaakin löytyy usein vaikka muille jakaa. Parhaimmillaan ori on esteillä, mutta myöskin kouluvääntö sujuu hyvin. Luonteeltaan Jali on ystävällinen ja kiltti, vaikka siitä välillä ilmeneekin myös orimaisia piirteitä.
Jalin isä Jalmar on periyttänyt pojalleen hyvän luonteen ja komean ulkomuotonsa. Jalmar on kilpaillut niin koulu- kuin estekentilläkin, saavuttaen molemmissa lajeissa hyviä tuloksia. Jalmarin askellajit ovat pehmeät, vaikka niissä ei sitä erityistä liidokkuutta olekaan. Orin hyppäämistä on myös ilo katsella, sillä herra osaa asettaa askeleensa oikein ja sen hyppytyyli on jotain erikoisen kaunista. Hoitajien pitää olla tarkkana orin läheisyydessä, sillä se on toisinaan hieman varomaton ja saattaa astua varpaille. Ori on kerännyt kymmenittäin sijoituksia esteiltä ja koulusta ja nykyään viettää eläkepäiviään maaseudulla.
Jalin emä Jasmiina on 145cm korkea suomenpienhevostamma. Jalmarin tavoin tamma on kilpaillut sekä esteillä että koulussa ja on kenttääkin tullut kokeiltua melko hyvillä saavutuksilla. Tamma on rakenteensa ansiosta kerännyt monet palkinnot näyttelykehistä. Luonteeltaan Jasmiina on hieman itsepäinen oman tiensä kulkija, mutta silti täysin hallitsettavissa oleva tapaus. Jasmiinalla on yhteensä 45 sijoitusta, niin esteiltä, koulusta kuin kentästäkin. Lisäksi tammalla on kaksi varsaa, Jali ja sen sisar.
Morrin emä Jamuliina on hyvärakenteinen, rautias pienhevostamma. Namu on menestynyt hyvin näyttelyissä, ja tästä todisteena onkin VIR MVA Ch-arvonimi sekä tamma on kantakirjattu II-palkinnolle. Näyttelyiden lisäksi tamma on kisannut eri lajeissa, pääpainotuslajina kuitenkin kouluratsastus. Koulun lisäksi sijoituksia on esteiltä ja kenttäratsastuksesta. Koulumenestyksensä ansiosta se on palkittu KRJ-II- ja YLA2-palkinnolla. Ratsuna tamma on innokas ja energiaa löytyy, mutta se pysyy kuitenkin hyvin käsissä. Jälkeläisiä Namulta löytyy viisi.
Namun isä Namuritari rautias pienhevosori, jolla on sama kasvattaja kuin Jamuliinalla. Namuritari asui hevosopistolla ja toimi ratsastuskoulun opetushevosena. Ori oli parhaimmillaan kenttäratsastuksessa, se hyppäsi varmasti ja innokkaasti ja jätti aina kunnon ilmavaran esteeseen, mutta tästä huolimatta sen hypyt tuntuivat pehmeiltä ja ilmavilta. Kenttäratsastuksessa ori on haalinut kisamenestystä aluetasolta saakka. Ori oli myös ulkonäöltään miellyttävä, se oli kantakirjattu II-palkinnolle ja menestyi hyvin näyttelyissä. Ori ehti saamaan vain viisi jälkeläistä ennen kuin se jouduttiin lopettamaan 10-vuotiaana loukattuuan jalkansa pahasti.
Namun emä Jamiina oli juuri hevosmittainen, eli 149cm korkea, kauniin vaaleanpunarautiaan värinen jonka kruunasi päätä koristava pyrstötähti. Jamiina on ravitallin kasvatti, mutta tästä huolimatta sillä itsellään ei ole minkäänlaista ravitaustaa, vaikkakin se on ajolle opetettu, mutta sitä ei ole koskaan kilpailumielessä harrastettu. Tamma muutti jo nuorena hevosopistolle, missä se toimi harjoituskappaleena, kun opeteltiin hevosen koulutusta. Tammasta tuli kuin tulikin nöyrä luottoratsu, jolla ei kuitenkaan kapasiteetti riittänyt vaativimpiin luokkiin, mutta opiskelijoiden keskuudessa se oli suosittu kilparatsu pienemmissä kisoissa. Tammalla jätti jälkeensä kolme varsaa.

Juulin emä Lakean Roosaliisa on jo nuorena palkittu SV-II-arvonimellä, joten jo nuoresta pitäen se on ollut hyvin kehittynyt ja sen kanssa on ollut suuret odotukset. Tamma vastasikin odotuksiin, hieman ehkä jopa odotettua paremmin. Se kilpailee aktiivisesti va B-tasolla sekä esteillä 100cm. Roosa on kisannut myös kenttää, missä se on parhaimmillaan sijoittunut helpoissa luokissa. Roosa on luonteeltaan nöyrä ja ihmisystävällinen, ratsuna ehkä jopa hieman laiska, jos ei osaa vaatia siltä tarpeeksi. Tällä hetkellä tammalta löytyy neljä jälkeläistä.
Roosan isä Lakean Hapro on Virtuaalitalli Lakean kasvatti. Ori on väriltän tummanpunarautias ja säkäkorkeudeltaan 154cm. Pään merkkinä tähti ja kuonopilkku. Monitaitoisen suomenhevosen kanssa on kilpailtu este- ja kouluratsastuksen lisäksi myös maastoesteitä. Kapasiteettia Haprolla koulussa riittää hienosti vaativa b tasolle asti ja rataesteillä se hyppää parhaimmillaan 110cm. Jälkeläisiä Haprolla on Roosaliisan lisäksi viisi, mutta vain yksi niistä on päässyt kilpakentille asti etenemään.
Hapron isä Humu-Huuma on tummanpunarautias 152cm korkea ori, joka asustelee Pohjanmaalla Ravitallilla. Pään merkkinä iso tähti, joka erottuu etuharjan ollessa syrjässä kauemmaksikin. Tarkoitus oli tästä ravihevonen tehdä, mutta veri ei vetänyt tähtämään voittosijoille kilpailuissa. Humu aloitti ravilähdöt innokkaana ja rikkoi helposti laukalle. Jos se onnistuikin säilyttämään ravin, hyytyi se loppumetreillä ja kadotti kilpailuintonsa. Käsiteltäessä ja yleisesti luonteeltaan kouluarvosanana lähentelisi varmana kympin numeroa. Siispä vaikka ori ei ollut mikään rakenneihme sai se säilyttää mieheytensä. Ja juuri hyvän luonteen takia, sai Humu jäädä ravitallille asustelamaan ja viettelemään harrastehevosen elämää. Pojalla on jonkin verran vedetty hääkärryjä ja yleisölle rekilenkkejä. Myös selästä käsin toimii sangen mukavasti ja muutamaan este ja koulukilpailuunkin on päässyt osallistumaan.
Hapron emä Mustiikki asustelee myöskin Pohjanmaalla ykistyistallilla. Sen lisäksi tallissa asustelee hevoskaverina vain shetlanninponi-ruuna ja muuna seurana on viisikymmenpäinen lehmälauma. Mustiikki on väriltäään rautias ja säkäkorkeudeltaan 158cm. Päätä koristaa huuliin asti ulottuva läsi ja vasemmassa takajalssa puolisukka. Mustiikki on toiminut omistajansa opetusratsuna ja parivaljakko on yhdessä kehittyen päässyt etenemään kansallisentason kilpakentille saakka. Koulutaidot riittäisivät jopa Vaativa B:n luokkiin, mutta startannut Helppo A:n luokissa. Esteissä sijoituksia löytyy metrin radoilta. Mustiikki päätettiin laittaa tiineeksi omistajansa jäädessään itsekkin äitiyslomalle. Tamma yllätti varsomalla kaksoset, jotka molemmat jäivät hyväkuntoisina henkiin.
Roosan emä Lakean Kastelma oli myöskin Virtuaalitalli Lakean kasvatti. Tamma oli väriltän musta ja säkäkorkeudeltaan 150cm. Se eleli siitostamman elämää ja kilpaili aktiivisesti ennen eläkkeelle jäämistä. Kouluratsastustaidoiltaan se ylsi Helppo A:n ohjelmiin ja esteinä ylitti 110cm ratoja. Tammalla oli hieno rakenne ja tämän ansiosta se kantakirjattiin II-palkinnolla.
Kasteen isä Karna oli 152cm musta esteratsu, joka kilpaili omistajansa kanssa alue ja kansallisen tason 100-110cm ratoja. Ori omasi rohkean hyppytekniikan ja kilpailemisen innostuksen. Karnan parhain tulos on suomenhevosten estemestaruuden hopeasija kahdesti. Neljävuotiaana Karna palkittiin laatuarvostelussa tilaisuuden parhaimmilla kokonaispisteillä ja 4-vuotiaiden lupaavimpana estehevosena. Jalostusarvostelussa Karna on palkittu jälkeläisluokka A:lla.
Kasteen emä Humuelma oli tähtipäinen tummanrautias harrasteratsu. 150cm tamma asusteli ravitallilla yksityisen omistajan omistuksessa. Ravitalli sijaitsee hevoskylässä, jossa asukkaiden yhteisessä käytössä ovat harjoitusravirata, maastoreittejä ja ratsastuskenttä. Puitteet hevosen omistamiseen olivat siis hyvinkin kunnossa. Humuelma oli luonteeltaan temperamenttinen ja näytti kyllä hapanta naamaa ulkopuolisille. Omistajansa kanssa olivat saanet luotua tiiviit välit ja yhteistyö toimi. Parivaljakko kilpaili aluetasolla koulua helpoissa luokissa ja esteitä alle metrin radoilla. Sijoituksia kertyi rutkasti. Jälkeläisiä tamma sai elämänsä aikana kaksi.

(osa sukuselvityksestä sukulaisten sivuilta)

Jälkeläiset

Synt - skp/nimi - isä - omistaja
15.01.13 - t. Lamourin Tähtitomu - Eetu Veeti ILO - Jenny
26.04.13 - t. Lamourin Minttumaaria - Tiilikan Kaamos - Jazzumi
09.10.13 - t. Lamourin Junita - Huvin Jaajo - Jazzumi
20.11.13 - t. Lamourin Julietta - Aavan Valtti - Huttis
17.04.14 - o. Lamourin Julmuri - Riiviöiden Mustapekka - Oona
25.06.14 - o. Lamourin Juksu - Fiktion Knuutti - Sachiyo

Valmennukset/päiväkirja

12.02.2013 estevalmennus, valmentajana Meow
Valmennettavana oli tänään Huttis ratsunsa Juulin kanssa. Pienikokoinen suomenpienhevostamma ei vaikuttanut erityisen hienolta esteratsulta, mutta esteet nähdessään se innostui silminnähden. Saimmekin alkulämmittelyn aikana keskittyä suurimmaksi osaksi tamman hillitsemiseen sekä sen kuulolle saamiseen. Olin suunnitellut ratsukolle pienen jumppasarjan, jonka ensimmäinen pysty oli 60cm korkea ja toinen pysty 70cm korkea. Tarkoituksena oli mahduttaa väliin yksi laukka-askel ja ponnistaa suoraan uuteen hyppyyn. Juuli tuli sarjalle melkoisella vauhdilla Huttiksen pidätteistä huolimatta, mutta onnistui pääsemään toisenkin esteen yli turhan kovasta vauhdista huolimatta. Askeleiden sovittamisen kanssa oli hieman vaikeuksia ja neuvoinkin Huttista antamaan tammalle enemmän tukea koko sarjan ajan. Huttis joutui vielä ennen uudelleen yrittämistä kääntämään tamman voltille, jotta ratsukko pääsi lähestymään sarjaa normaalimmalla vauhdilla. Tällä kertaa tamma ehti keskittyä ratsastajansa ohjeisiin paljon paremmin ja ratsukko onnistui moitteettomasti sarjalla! Muutaman onnistuneen sarjan jälkeen lopetimme treenin ja päästin ratsukon jäähdyttelemään.

24.03.2013 estevalmennus, valmentajana Lissu T.
Intopiukeana laukkaavassa pienhevostammassa näytti olevan melkoinen pidätteleminen, ainakin Huttiksen ilmeestä päätellen. Juuli laukkaili korvat hörössä, loikki verkkaesteet liioitellun korkealta ylitse ponnistaen vähän mistä sattui. Alkuverryttelyt sujuivatkin rattoisasti Juulin menoa rauhoittaessa, ponnistuspaikkoja ja lähestymisiä hioessa sekä esteille soveliaampaa laukkaa työstäessä.
Varsinainen aiheemme olivat suorat ja vinot lähestymiset esteille ilman, että ponnistuspaikkatai hyppy ylipäätään kärsisi. Ratsukko aloitti yksittäisiltä 70cm korkeilta pystyiltä suorilla lähestymisillä, eikä innokkaan Juulin laukka meinannut pysyä hallinnassa. Ensimmäiset hypyt olivat liian aikaisin lähteneitä, liioittelevia ilotteluja, enkä voinut kuin ihmetellä miten Huttis pysyi kyydissä. Vinot lähestymiset sujuivat rauhallisemmin, eikä niitä tarvinnut työstää puoliksikaan niin paljoa, suorilla pätkillä Juuli olisi halunnut vaihtaa isomman vaihteen silmään. 80-90cm sujui kuitenkin huomattavasti rauhallisemmin, kun Juuli oli jo purkanut innokkuuttaan ja joutui keskittymään isompiin esteisiin enemmän. Suorat lähestymiset olivat edelleen vauhdikkaampia kuin vinot, mutta ponnistuspaikka pysyi samana ja tamman laukka suunnilleen tasatahtisena läpi tehtävän. Viimeisenä tehtävänä ratsukko hyppäsi esteitä pikku ratana vuorotellen suoria ja vinoja lähestymisiä, ja 90cm rataharjoitteet sujuivat jo oikein mallikkaasti.

25.03.2013 estevalmennus, valmentajana Lissu T.
Huttis ja Juuli olivat molemmat virkeän ja innokkaan oloisia verrytellessään, Juuli koetti muutamaan kertaan kiihdytellä ja hyppiä vähän ylimääräistäkin, mutta pysyi kuitenkin aisoissa. Tamman laukka pyöri hyvin, hypyt olivat tasaisia, ponnistuspaikka vain oli muutaman kerran puoli askelta aikaisemmin kuin Huttis oli kaavaillut. Tämäkin ongelma poistui aktiivisemmalla ratsastuksella juuri ennen estettä, Juulikin hoksasi laukata loppuun asti ennen aikojaan hyppäämisen sijaan.
Tämänkertainen treeni keskittyi laukanvaihtoihin esteiden päällä. Harjoitusesterata koostui ainoastaan yksittäisistä pystyistä ja oksereista, jokaisen hypyn jälkeen tulisi suunnan- ja laukanvaihto. 70cm aloitusrata ei selkeästi tarjonnut Juulille tarpeeksi haastetta ja virikettä, laukanvaihto kun jäi kerta toisensa jälkeen puolitiehen ristilaukaksi ellei tamma jättänyt laukkaa vaihtamatta kokonaan. Huttiksen hampaidenkiristelyn ja tarkan apujenkäytön ansiosta Juuli loppujen lopuksi hoksasi jutun juonen ja alkoi vaihtaa laukkoja. Tolskaaminen ja laukanvaihtojen kanssa lusmuilu vähenivät 80cm korkeudessa, ja tavoitekorkeudessa 90cm ne loistivat poissaolollaan Juulin keskittyessä täysillä jokaiseen esteeseen ja tehtävään. Laukat vaihtuivat siististi, tamma ei lähtenyt kiihdyttelemään omiaan eikä rynninyt esteille, ponnistuspaikatkin pysyivät kohdillaan. Alkulaiskottelujen jälkeen Juulin motivaatio palasi, ratsukon työskentely parani hyppy hypyltä ja hevonen esitteli mielellään virkaintoisen pienhevosen kykyjä.

26.03.2013 kouluvalmennus, valmentajana Lissu T.
Olin ennestään valmentanut Huttista ja Juulia, tosin esteratsastuksessa, ja olin odotellut intopiukeaa laukkahosujaa myös kouluvalmennuksiin. Vaan vielä mitä, jo alkuverryttelyjen aikana sain keräillä leukaani lattialta katsellessani rauhallista, kurinalaista ja sulavaliikkeistä tammaa sekä vähäeleistä ratsastajaansa. Siirtymät askellajien välillä olivat sulavia, etuosa ja kuolaintuntuma pysyivät kevyinä, takaosa työskenteli kunnolla, asetus ja muoto olivat riittävät.
Ratsukko saisi työstää sulkutaivutusta laukassa. Aloittelimme väistöillä ja taivutuksilla käynnissä ja ravissa, Juuli toimi kuin ajatus eikä liikkeistä löytynyt moitteen sanaa. Laukkatehtävien aikana tamma oli innokkaampi, mutta pysyi lapasessa yrittämättäkään ryöstää tai tehdä omaehtoisia kuvioita. Sulkutaivutus sujui hyvin jokaisessa askellajissa, taivutusta ei missään vaiheessa tullut liikaa eikä se jäänyt vajaaksi. Huttis ratsasti pehmeällä kädellä, kuolaintuntuma pysyi yhtä lailla kevyenä, samaten Juulin liikkuminen. Hevosen liikkuminen oli vaivatonta, sulkutaivutukset sujuivat mallikkaasti molempiin suuntiin eikä korjattavia kohtia oikeastaan ollut. Kaksikko yllätti minut totaalisesti, Juuli oli niin kurinalainen ja hieno ratsu, että ihan kateeksi kävi. Pienhevostammalla on upeat liikkeet, se herkistyi jo verryttelyn aikana avuille loistavasti ja toimi kuin ajatus.

27.03.2013 kouluvalmennus, valmentajana Lissu T.
Viime valmennuksessa olin ihastellut Huttiksen ja Juulin loistavaa yhteistyötä, mikä tuntui jatkuvan tälläkin kertaa. Tamma herkistyi avuille heti, liikkui kevyesti ja sulavasti, asetus ja muoto pysyivät samana eivätkä syventyneet liikaa. Koska treenaisimme askellajivaihdoksia koottuna pyysin tekemään vaihdoksia verryttelyssäkin erityisen paljon, ja sainkin ihastella sulavia, vaivattomia askellajivaihtoja kerta toisensa jälkeen.
Juuli oli ilmeisen helppo koota, Huttis sai tammansa askellajit koottua niin helposti ja pienin avuin. Siirtymiset olivat sujuvia, Juulin liikkuminen vaivatonta, eikä mikään siirtymä tuottanut vaikeuksia, tamma pysyi koottuna ja kuolaintuntuma kevyenä. Laukka oli hivenen reippaampaa kuin muut askellajit, pienhevonen tuntui innostuvan laukkaliikkeistä kovasti. Minun ei juuri tarvinnut tehdä muuta kuin kertoa seuraava tehtävä, Huttiksen ratsastuksessa ei ollut moittimista ja Juuli liikkui kuin kouluradan voittajasuosikki. Erityisesti käynti - ravi ja ravi - käynti -siirtymät aiheuttivat ihastusta keveydellään ja vaivattomuudellaan.
Vaikka minun ei tarvinnutkaan tehdä tämän valmennuksen aikana käytännössä mitään nautin ratsukon seuraamisesta. Juuli on upea hevonen, jolta löytyy osaamista ja liikettä vaikka millä mitalla, eikä sitä edes tarvitse kaivaa esille.

16.11.2013 päiväkirjamerkintä
Juulin kanssa ollaan saatu sijoitukset kasaan, esteiltä ja koulussa. Seuraavaksi tavoitteena on laatuarvostelut, kunhan saadaan jälkeläisnäytötkin vielä kasaan. Tässä ihan parin päivän sisällä odottelemmekin syntyväksi Juulin seuraavaa varsaa, ennestään niitä löytyykin kolme, kaikki tammoja. Hieman on tammalla ollut ylimääräistä energiaa, kun ei olla treenattu kisoihin, eikä nyt oikein ole mahdollistakaan, kun varsa tulossa. Tarkoituksena on kuitenkin seuraavan varsan jälkeen aloittaa pieni kuntokuuri, mahaa kun on alkanut hieman jo kertyä. Seuraava varsa luultavasti jää meille talliin, saadaan Juulillekin seuraaja sitten, kun on sen aika poistua, onneksi ei kuitenkaan vielä hetkeen. Ainoat kisat missä Juulin kanssa vielä käydään on CUP't. Koulusta onkin jo aikaisemmin yksi cup-sijoitus tullut, mutta ei useampi olisi pahaksikaan. Nyt vain innolla odotamme seuraavaa tulokasta ja katsotaan, mitä sen jälkeen keksimme tamman kanssa. Veikkaan, että se on samaa mieltä kanssani pienestä treenikaudesta.

Kilpailukalenteri

NJ:n alaiset näyttelyt

PVM - kutsu/paikka - luokka - jaos - tulos
09.04.12 - Fiktio - s(p)h varsat - NJ - LKV1/12 BIS3
16.04.12 - Aavan suomenhevoset - s(p)h varsat - NJ - LKV2/12
12.05.13 - Riiviöt - suomen(pien)hevostammat - NJ - LKV2/12
22.02.14 - VRKK - s(p)h tammat - VSN - 2/12 RCH

3 x irtoSERT, 1 x BIS3

KRJ:n alaiset kisat

PVM - kutsu/paikka - luokka - jaos - tulos
21.03.12 - Fiktio - Helppo A - KRJ - 4/60
23.03.12 - Fiktio - Helppo A - KRJ - 4/60
05.04.12 - Malkamäki - Vaativa B - KRJ - 3/90
25.04.12 - Duren - Vaativa B (KRJ-cup) - KRJ - 13/371
25.04.12 - Ashcroft - Vaativa B - KRJ - 2/50
22.06.12 - Yeneva - Vaativa B - KRJ - 5/30
25.06.12 - Koston suomenhevoset - Vaativa B - KRJ - 2/50
25.06.12 - Arvolaakso - Vaativa B - KRJ - 7/50
26.08.12 - Satulinna - Vaativa B - KRJ - 2/30
28.08.12 - Fiktio - Vaativa B - KRJ - 3/60
01.09.12 - Not Just - Helppo A - KRJ - 1/50
02.09.12 - Fiktio - Vaativa B - KRJ - 3/60
05.11.12 - Hurmeen kisakeskus - Vaativa B - KRJ - 2/50
12.11.12 - Oldfinion - Vaativa B - KRJ - 5/50
13.11.12 - Oldfinion - Vaativa B - KRJ - 6/50
07.12.12 - Cabin 21 - Vaativa B - KRJ - 1/40
25.01.13 - Fiktio - Vaativa B - KRJ - 6/40
26.01.13 - Fiktio - Vaativa B - KRJ - 1/40
26.01.13 - Mörkövaara - Vaativa B - KRJ - 5/40
31.01.13 - Mörkövaara - Vaativa B - KRJ - 3/40
05.02.13 - Mörkövaara - Vaativa B - KRJ - 3/50
06.02.13 - Fiktio - Vaativa B - KRJ - 1/40
07.02.13 - Mörkövaara - Vaativa B - KRJ - 4/50
09.02.13 - Fiktio - Vaativa B - KRJ - 4/40
12.02.13 - Jindabyne - Vaativa B - KRJ - 3/40
13.02.13 - Mörkövaara - Vaativa B - KRJ - 6/50
15.02.13 - Jindabyne - Vaativa B - KRJ - 1/40
21.02.13 - Konkkaronkka - Vaativa B - KRJ - 4/40
24.02.13 - Konkkaronkka - Vaativa B - KRJ - 3/40
02.03.13 - Fiktio - Vaativa B - KRJ - 1/60
13.03.13 - Koston suomenhevoset - Vaativa B - KRJ - 3/50
16.03.13 - Koston suomenhevoset - Vaativa B - KRJ - 7/50
17.03.13 - Jindabyne - Vaativa B - KRJ - 2/40
18.03.13 - Koston suomenhevoset - Vaativa B - KRJ - 1/50
19.03.13 - Jindabyne - Vaativa B - KRJ - 5/40
04.04.13 - Suprant - Vaativa B - KRJ - 2/50
05.04.13 - Fiktio - Vaativa B - KRJ - 4/100
11.04.13 - Fiktio - Vaativa B - KRJ - 10/100
12.04.13 - Raivio - Vaativa B - KRJ - 5/40
17.04.13 - Jindabyne - Vaativa B - KRJ - 5/40
19.04.13 - Sangaree Estates - Vaativa B - KRJ - 3/40
23.04.13 - Fiktio - Vaativa B - KRJ - 1/80
25.04.13 - Jindabyne - Vaativa B - KRJ - 5/40
25.04.13 - Weldon - Vaativa B - KRJ - 4/30
30.04.13 - Fiktio - Vaativa B (KRJ-cup) - KRJ - 19/369
17.06.13 - Fiktio - Vaativa B - KRJ - 4/40
22.06.13 - Fiktio - Vaativa B - KRJ - 4/40
23.06.13 - Stewart - Vaativa B - KRJ - 4/40
28.06.13 - Stewart - Vaativa B - KRJ - 3/40
02.07.13 - Villa Nelonen - Vaativa B - KRJ - 1/50
17.07.13 - Shawnee Ranch - Helppo A - KRJ - 4/30

ERJ:n alaiset kisat

PVM - kutsu/paikka - luokka - jaos - tulos
26.03.12 - Hurmeen kisakeskus - 80cm - ERJ - 7/60
01.04.12 - Koston suomenhevoset - 90cm - ERJ - 5/50
02.04.12 - Stewart - 90cm - ERJ - 2/30
04.04.12 - Stewart - 90cm - ERJ - 5/30
09.04.12 - Fjell Fjords - 90cm - ERJ - 2/38
10.04.12 - Fjell Fjords - 70cm - ERJ - 3/30
17.04.12 - Yeneva - 90cm - ERJ - 4/30
28.04.12 - Naquila - 90cm - ERJ - 2/90
29.04.12 - LAC - 80cm - ERJ - 6/40
29.04.12 - LAC - 90cm - ERJ - 4/40
01.05.12 - LAC - 90cm - ERJ - 4/40
02.05.12 - LAC - 90cm - ERJ - 2/40
03.05.12 - LAC - 90cm - ERJ - 1/40
12.05.12 - Ilkimys - 80cm - ERJ - 7/50
29.05.12 - Malkamäki - 80cm - ERJ - 5/41
16.08.12 - Lai'e - 90cm - ERJ - 2/40
23.08.12 - Koston suomenhevoset - 90cm - ERJ - 5/50
28.08.12 - Lai'e - 80cm - ERJ - 3/40
28.08.12 - Lai'e - 90cm - ERJ - 1/40
29.08.12 - Lai'e - 90cm - ERJ - 4/40
03.10.12 - Cabin 21 - 90cm - ERJ - 5/40
27.10.12 - Lai'e - 90cm - ERJ - 6/50
28.10.12 - Lai'e - 90cm - ERJ - 6/50
19.11.12 - Stewart - 80cm - ERJ - 4/40
24.11.12 - Stewart - 80cm - ERJ - 3/40
25.11.12 - Cabin 21 - 90cm - ERJ - 1/40
27.11.12 - Cabin 21 - 90cm - ERJ - 3/40
28.11.12 - Cabin 21 - 90cm - ERJ - 5/40
19.01.13 - Stewart - 80cm - ERJ - 4/40
20.01.13 - Stewart - 80cm - ERJ - 3/40
22.01.13 - Stewart - 80cm - ERJ - 6/40
26.01.13 - Stewart - 80cm - ERJ - 3/40
31.01.13 - Cabin 21 - 90cm - ERJ - 3/30
04.02.13 - Taavilan suomenhevoset - 80cm - ERJ - 7/50
06.02.13 - Konkkaronkka - 90cm - ERJ - 1/40
11.02.13 - Taavilan suomenhevoset - 80cm - ERJ - 5/50
20.02.13 - Konkkaronkka - 90cm - ERJ - 3/40
21.02.13 - Konkkaronkka - 90cm - ERJ - 6/40
22.02.13 - Konkkaronkka - 90cm - ERJ - 6/40
06.03.13 - Obnoxius - 80cm - ERJ - 2/30
17.03.13 - Konkkaronkka - 90cm - ERJ - 2/40
18.03.13 - Konkkaronkka - 90cm - ERJ - 3/40
20.03.13 - Konkkaronkka - 90cm - ERJ - 6/40
10.04.13 - Nallikallio - 80cm - ERJ - 1/31
30.04.13 - Dark Side - 80cm (ERJ-cup) - ERJ - 6/135
21.05.13 - Riiviöt - 90cm - ERJ - 4/40
02.06.13 - Riiviöt - 90cm - ERJ - 1/50
06.06.13 - Tositaru - 80cm - ERJ - 4/30
16.06.13 - Tuuliharja - 90cm - ERJ - 4/40
01.08.13 - Latun talli - 90cm - ERJ - 4/30
02.08.13 - Latun talli - 90cm - ERJ - 2/30
31.12.13 - Dark Side - 80cm (ERJ-cup) - ERJ - 6/99